Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyen extra képzésre van szükség ahhoz, hogy engedélyezett napközis szolgáltató lehessen?

Ismeretes, hogy jó napközis szolgáltatónak lenni óriási türelemre, szeretetre, kitartásra, kitartásra, könnyed természetre és igaz szeretetre van szüksége a gyermekek iránt. Sajnos ezek a tulajdonságok nem mindig elegendő felkészülést jelentenek a konfliktusokra és vitákra, amelyek abból adódhatnak, hogy napi szinten irányítják a csecsemők, kisgyermekek és óvodások sokszínű csoportját. Emiatt az állami engedélyező testületek megkövetelik a napközisek adminisztrátoraitól és tanáraitól, hogy az engedély megszerzése előtt minimális mennyiségű kiegészítő képzést végezzenek.


Minden napközis szolgáltatónak meg kell szereznie és meg kell tartania az elsősegélynyújtás és biztonság, valamint a gyermekgyógyászati ​​CPR és a mentő légzés nemzeti tanúsítványát. Ez nagyon fontos, különösen az otthoni gondozók számára, akik nagy távolságra laknak a kórháztól, és nem mindig tudnak gyorsan eljutni a mentőhöz. Az a képességük, hogy ebben a helyzetben gyorsan reagáljanak a vészhelyzetekre, meghatározhatják, hogy a gyermek él vagy meghal. A tanúsításra vonatkozó képzést az egyének a Vöröskereszten keresztül szerezhetik meg. Az órarendet honlapjukon teszik közzé. Ha a Vöröskereszt nem opció, akkor a helyi kórháznak vagy tűzoltóságnak tudnia kell ajánlani egy másik útvonalat, és talán meg is kell osztania a részleteket arról, hogy mikor és hol lesznek az órák. Egyes csoportok lehetővé teszik, hogy a foglalkoztatási céllal képzést szerezni kívánó személyek csatlakozhassanak vállalati tanúsítási óráikhoz, bár az adott személy saját felelősséggel tartozik a tanfolyamdíjakért.

      

Gyakran szükség van egy minimális középfokú végzettségre is a gyermekfejlesztésben, pszichológiában vagy oktatásban, a pontos szint függ az egyén pozíciójától és a korábbi szoftveres tapasztalatoktól. A napközis szolgáltatónak képesnek kell lennie arra, hogy kezelje a diákjaival felmerülő minden helyzetet. Sajnos a diákokat nem lehet jónak vagy rossznak minősíteni, és nem hagyhatják a saját eszközeikre. Ha a gyermeknek nehézségei vannak a tanulással, vagy nem megfelelő viselkedésmintákat mutat, akkor egy jó napközis tanárnak nyomozónak kell lennie, aki a gyermekfejlődésre, a pszichológiára és az oktatásra vonatkozó képzettségének felhasználásával levezeti a probléma okát és a leghatékonyabb A legtöbb főiskola és egyetem ezeken a tárgyakon egyéni osztályokat és képzési programokat is kínál, és pénzügyi segítséget nyújt azoknak a minősített jelentkezőknek, akik megpróbálják befejezni a szakot.

      

Még a napközi engedély megszerzése után sem fejeződik be a szolgáltató képzése. Minden engedélyezett napközis szolgáltatónak évente meghatározott számú továbbképzési kreditet kell kitöltenie, hogy fenntartsa engedélyét. A továbbképzési kreditekre azért van szükség, hogy a szakemberek lépést tudjanak tartani az aktuális fejleményekkel, és hogy tudásukat naprakészen és az elme élvonalában tartsák. Tanfolyamok, találkozók, tevékenységek és szemináriumok útján szerezhető be. A jóváhagyott továbbképzési tevékenységek listája beszerezhető a munkáltatóktól vagy magától az engedélyező ügynökségen keresztül.

      

Napközis szolgáltatónak lenni nehéz feladat, anélkül, hogy minden más területen megtalálható abszolútumok lennének. Az engedély megszerzéséhez szükséges képzés lehetővé teszi az egyén számára, hogy elutazzon a szakmája élére.

Post a Comment for "Milyen extra képzésre van szükség ahhoz, hogy engedélyezett napközis szolgáltató lehessen?"